neděle 13. ledna 2013

* Bob Harper


Zřejmě mezi ženami není tolik oblíbený jako jeho kolegyně Jillian Michaels, ale ve světě fitness a především v Americe znamená opravdu hodně. Ženám se líbí jeho postava i jeho pozitivní přístup k cvičení. Když jsem ho viděla v show The Biggest Loser, měla jsem pocit, že on je ztělesněním anděla a Jillian ďábla. :)) Pokud se chcete o tomto chlapíkovi dozvědět trochu víc, poslouží vám k tomu tento nedělní článek. O kom, že vlastně bude řeč? Přeci o Bobu Harperovi!

Robert "Bob" Harper se narodil 18. srpna 1965 (říkám si, jak mu letos, sakra, může být už 48 let?!) v Nashville, Tennessee. Chodil na univerzitu Austin Peay State University.
Bob je osobním trenérem (spolupracoval se spoustou celebrit, např. Jennifer Jason Leigh), kterého mimo jeho cvičebních programů můžete vidět ve spoustě televizních show, mimo jiné také v populární americké reality show The Biggest Loser, kde účinkuje společně se svými kolegy Jillian Michaels a Dolvettem Quincem.
Kromě jeho vystupování na různých besedách, účinkování v televizních show apod. Bob pracuje jako instruktor jógy a vede své pravidelné hodiny v Los Angeles.
V r. 2010 si založil své vlastní stránky, kde mohou lidé diskutovat o shazování váhy a dostávat rady od samotného Boba. Na jeho stránkách také objevíte veškeré informace o Bobovi, o jeho vydaných materiálech (knihy, DVD, oblečení) a spoustu dalších věcí.
V květnu 2010 Bob vydal své první cvičební DVD, které nese název "Bob Harper: Inside Out Method."
Po přečtení knihy "Skinny Bitch" se stal Bob Harper vegetariánem. Během roku se stal veganem. Pro zajímavost, PETA ho zvolila za nejvíce sexy vegeteriána (muže) pro r. 2010. V roce 2011 Bob svou veganskou dietu přerušil a nyní jí živočišné produkty znovu.
Mimo jiné adoptoval černého a bílého psa z Animal Advocates Alliance v Kalifornii. Kromě toho je mluvčím organizace Farm Sanctuary, která chrání farmářská zvířata.

Pokud máte chuť si s Bobem zacvičit a vyzkoušet některý z jeho programů, můžete se poohlédnout na uložto.cz. Všechna jeho DVD tam nejsou, ale většina ano, věřím, že tam další videa ještě časem přibudou. ;) Konkrétně tam můžete nalézt např. tyto programy:

 
  
s Jillian Michaels

Já si doposud cestu k Bobovi a jeho workoutům nenašla, protože aktuálně se věnuji jeho kolegyni Jillian Michaels, ale věřím tomu, že jednou si některý z jeho programů alespoň vyzkouším. :)) 

Jak jste na tom vy? Cvičili jste s Bobem? Který program se vám líbil a proč? Liší se náročnost Bobových workoutů od těch Jillianiných?

Hezkou neděli vám přeju!
Kriss

7 komentářů:

  1. BWLT jsem s Bobem už cvičila a myslím si že je super, ale jsem spíš Jillian tým (zatím?) takže i přestože některý cvičení vypadaj dobře tak zatím zustavam u Jill:)

    OdpovědětVymazat
  2. Necvičím, teraz nemôžem, ale raz... inak, pekný je :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý článek, pěkné shrnutí. Já se na něj také teprve chystám, stále mi vyhovuje Jillian.

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli on je anděl, jdu dobrovolně do kláštera :D :D
    Netušila jsem, že byl vegetarián, pěkný článek :))
    S Bobem jsem už párkrát cvičila. Podle mě jsou jeho workouty náročnější - i přesto, že píše někde beginners. Ale cvičit s ním mě baví víc než s Jillian. Nevím proč.. Je vidět, že ho to baví a rozumí tomu.

    OdpovědětVymazat
  5. S Bobem občas cvičím - tak hezky se na něj při tom cvičení kouká!:D

    OdpovědětVymazat
  6. Je strašně mňamkovej, to je fakt :D Zatím jsem s ním necvičila, chci si nejdřív projet Jill, ale řada na něj určitě přijde ;) ale abych pak cvičila a ne jen slintala u monitoru :D

    OdpovědětVymazat
  7. pěkný článek, ale mytrainerbob.com nejsou Bobovy oficiální stránky.. podle toho jde vidět, jak moc se o něj zajímáš.. příště zkus víc hledat a třeba ty oficiální najdeš :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)